• Hoe word ik opgenomen in het register, wat zijn de vereisten voor lidmaatschap RNVC?

  Je kunt je als lid registreren indien je in 2018 jouw opleiding tot casemanager hebt afgerond bij CS of na 2018 bij Scolea, Avans+, Capabel of IVA opleidingen. De titel die je mag voeren (Rccm® of Crov®) is afhankelijk van de opleiding die je hebt gevolgd.

  Om vervolgens geregistreerd lid te blijven en de bijhorende titel, Rccm® of Crov®, te kunnen blijven voeren moet je minimaal aan de navolgende vereisten voldoen: 

  • minimaal drie intervisies bijwonen per kalenderjaar;
  • minimaal 400 uur per kalenderjaar actief zijn op het vakgebied;
  • iedere maand een korte kennistoets met goed gevolg afronden;
  • ​​​​​​jaarlijks 3 masterclasses volgen. 

  Ieder RNVC-lid is verplicht zich aan te sluiten bij een intervisiegroep, die circa 5 keer per jaar bij elkaar komt. Vanuit de PE-regeling is iedereen verplicht om minimaal 3 intervisies per jaar bij te wonen. In de intervisiegroepen fungeren leden als elkaars sparringpartner, bieden elkaar ondersteuning in de positionering van de casemanager en leert men bij door middel van complexe casuïstiek.

  De 400 uursverklaring is te vinden op de site, deze dient ingevuld en ondertekend te worden door de werkgever. Als je zzp-er bent, kun je dit aangeven op het formulier en onderteken je het formulier zelf. 

 • Hoe voeg ik mijn bijgewoonde intervisiegroep toe op mijn besloten ledenpagina?

  Dit wordt bijgehouden in het leermanagementsysteem. Log in op je persoonlijke pagina en log vervolgens in bij permanente educatie. 

 • Hoe voeg ik mijn 400 uursverklaring toe op mijn besloten ledenpagina?

  • Log in op je persoonlijke pagina, via inloggen rechtsboven in het menu
  • Ga naar permanente educatie, op deze website kun je je 400 uursverklaring uploaden. 
   

 • Opzeggen lidmaatschap

  Voor tussentijdse uitschrijving uit het register dien je  vóór 1 oktober schriftelijk jouw registratie op te zeggen. Dit kan door een mail te sturen naar info@rnvc.nl of een opzegging te sturen naar ons postadres. Jouw registratie eindigt dan per 1 januari van het erop volgende jaar. 

 • Welk diploma geeft toegang tot het register, waardoor je de Rccm of Crov titel kunt voeren?

  Toegang tot het register, geeft de geaccrediteerde opleiding van Scolea.
  Opleidingen die nog in het accreditatietraject zitten en vooralsnog toegang geven tot het register zijn: IVA, Avans en Capabel.
  De opleiding die niet geaccrediteerd is en waarvan het diploma geen toegang geeft tot het register en lidmaatschap van RNVC is CS opleidingen (HAN). Hiervoor kan een entreetoets gedaan worden, zie vraag over toelating CS opleiding. 

 • Kan ik een factuur krijgen op bedrijfsnaam?

  Facturatie vindt plaats op persoonlijke titel, aangezien het lidmaatschap een persoonlijk lidmaatschap is. Een factuur op bedrijfsnaam is dus niet mogelijk. De werkgever kan middels de werkkostenregeling het lidmaatschap vergoeden aan de werknemer.

 • Wanneer vinden de PE-toetsen plaats?

  Elke maand is er een toets zichtbaar in de leeromgeving van de site, die met goed gevolg afgerond moet worden. In het leermanagementsysteem wordt elke maand de meest recente content geplaatst, waarmee je je maandelijkse toetsing kunt doen. Let wel, alle toetsen dienen uiterlijk in december gemaakt te zijn. Het idee erachter is om jou als casemanager te ondersteunen om maandelijks je kennis te updaten met de nieuwste content en jezelf hierin te toetsen. 

 • Kan ik uitstel krijgen van betaling?

  Het is niet gangbaar om uitstel van betaling te verlenen. Het is mogelijk om in 2 incassotermijnen te betalen i.p.v. 1 termijn. Mocht er onverhoopt een situatie zijn, waardoor betaling niet mogelijk is, laat het ons dan weten via info@rnvc.nl, dan kunnen wij gezamenlijk kijken naar een oplossing.

 • Kan ik betalen op factuur i.p.v. automatische incasso?

  Vorig jaar is door het bestuur het besluit genomen om alles zoveel mogelijk te automatiseren en de betalingen van de contributie via automatische incasso’s te laten plaatsvinden. Dit is voor de vereniging, die veelal werkt met vrijwilligers minder arbeidsintensief. Graag willen we onze tijd liever besteden aan het organiseren van bijeenkomsten en scholingen voor onze leden. We hopen hierin voor uw begrip. Graag verzoeken wij u daarom de machtiging in te vullen en te tekenen. Je kunt daarbij altijd aangeven of je het d.m.v. 1 of 2 incasso’s betaald wil hebben.

 • Kan ik uitstel of dispensatie krijgen voor het bijwonen van intervisies?

  Wij kunnen geen dispensatie geven. Wel kunnen wij je uitstel geven, om plausibele redenen. We vragen je dan een mail te sturen aan info@rnvc.nl, zodat we je vraag kunnen oppakken. Er zijn voldoende groepen die nog plaats hebben, je mag ook zelf een tijdelijk intervisie groepje oprichten. Wij zijn redelijk flexibel, maar er wordt wel van alle leden verwacht dat er minimaal 3 intervisie momenten zijn geweest. We hebben er vertrouwen in dat dat lukt.

 • Als ik halverwege het jaar lid wordt van RNVC, hoe zit het dan met de vereisten vanuit de vereniging?

  Voor leden die gedurende enig kalenderjaar register lid worden (dit is een andere datum dan de datum op het diploma) geldt de onderstaande systematiek.

  Lid in jaar 1        Intervisies          400-uursverklaring        Masterclasses    Toets

  Q1                        2                           300 uur                                  3                                elke maand          

  Q2                        2                           200 uur                                  2                                elke maand

  Q3                        1                           100 uur                                  1                                elke maand

  Q4                        0                           nee                                         0                                elke maand

  jaar 2                   3                           ja                                             3                                elke maand

  jaar 3                   3                           ja                                             3                                elke maand

  jaar 4                   3                           ja                                             3                                elke maand

 • Ik heb een CS opleiding gedaan, kan ik lid worden van RNVC?

  Dit jaar wordt er gestart met het toelaten van afgestudeerde casemanagers, die een opleiding hebben afgerond bij een geaccrediteerde opleider anders dan bij Scolea, Avans+, Capabel of IVA opleidingen, die door Hobeon zijn geaccrediteerd. Deze casemanagers kunnen worden toegelaten als aankomend lid, totdat de entree toets met een voldoende is afgerond. De entree toets zal  op 4, 5 en 6 oktober 2021 worden afgenomen. De kosten voor het aankomend  lidmaatschap is voor 2021, 170 euro. Deze leden kunnen gebruik maken van de faciliteiten, zoals de masterclasses en het leermanagement systeem.

  Bij het omzetten van het aankomend lidmaatschap naar een volledig lidmaatschap, wordt de casemanager ingeschreven in het RNVC register en mag de titel CROV® of RCCM® worden gevoerd.

 • Ik heb na 1 oktober opgezegd, nu moet ik het hele volgende jaar lid blijven?

  Ja, dat is inderdaad het geval. Je lidmaatschap loopt dan nog het hele volgende jaar door. 
  Indien er zeer zwaarwegende redenen zijn om niet het hele jaar lid te kunnen blijven, dan kan contact opgenomen worden met info@rnvc.nl

 • Ik kan niet inloggen op de site van RNVC (besloten gedeelte) of in het leermanagementsysteem?

  Is je email onlangs gewijzigd, geef dit dan door op de site van RNVC, in je persoonlijke gedeelte op de site is het mogelijk je gegevens aan te passen.
  Je email is gekoppeld aan je inloggegevens, je kunt dan de volgende dag weer inloggen. 

 • Hoe log ik in in het leermanagementsysteem?

  Als casemanager heb je toegang tot het leermanagementsysteem. In dit portal vind je vakliteratuur en word je bovendien op de hoogte gehouden van ontwikkelingen binnen het vakgebied van casemanagers. 

   

  Graag informeren we je dat het platform is uitgebreid met de functionaliteit om je aanwezigheid bij intervisiebijeenkomsten en 400-uursverklaringen over 2021 te registreren. Dit is nodig om je inschrijving in het beroepsregister geldig te houden. 

   

  We verzoeken je vriendelijk om deze informatie te uploaden in het portal. Onderaan deze e-mail leggen we je uit hoe je dit doet. 

   

  Hoe kan ik aan de slag met de registratie? 

  1. Login via onze website www.rnvc.nl in op het leermanagementsysteem met de gegevens die bij jou bekend zijn.  

   

  Ben je je wachtwoord kwijt? Kies dan voor Wachtwoord vergeten en vul je gebruikersnaam in (die is gelijk aan het e-mailadres waarmee je geregistreerd staat in het register). 

   

  2. Op de homepagina vind je twee tegeltjes voor de 400-uursverklaring en de intervisies van 2021. Als je hiervoor kiest lees je verdere instructies over hoe je de gegevens kunt uploaden. 

   

  3. Nadat je alles hebt geüpload zal het secretariaat van de RNVC je stukken bekijken en eventueel akkoord bevinden. Als je stukken niet akkoord bevonden worden, dan neemt het secretariaat contact met je op. Hoor je niets, dan is alles goedgekeurd. 

 • Hoe log ik in op de 'mijn RNVC' omgeving?

  De omgeving is bereikbaar op www.rnvc.nl. 

  De 'mijn RNVC' omgeving is alleen toegankelijk voor leden. Je kunt inloggen met je e-mailadres (wat bij ons bekend is) en een zelfgekozen wachtwoord. Door te kiezen voor 'automatisch aanmelden', wordt de login bewaard en hoef je niet steeds opnieuw alles in te vullen. De eerste keer dat je inlog, dien je je wachtwoord te wijzigen, zodat er een nieuw wachtwoord voor je wordt aangemaakt. 

  Na het inloggen kun je kiezen voor de map 'leden' bovenin. Dan kom je op een pagina met je persoonsgegevens, die je ook zelf kunt aanpassen. In het menu bovenin zie je alle pagina's die alleen voor leden toegankelijk zijn. 

 • Hoe kan ik als coördinator van een intervisiegroep de aanwezigheid registreren van de intervisieleden? Wat is mijn taak als coördinator?

  Je taak als coördinator van een intervisiegroep is het registreren van de aanwezigheid van de leden van jouw intervisiegroep. 

  Leden gaan bij jou als coördinator een verzoek indienen om hun aanwezigheid bij een intervisiegroep te beoordelen (lees goed te keuren of af te keuren). Deze zogeheten beoordelingsverzoeken kun je vinden in jouw beoordelaarsaccount van het RNVC portal.

  Inloggen

  Voordat je kunt inloggen dien je eerst je inlogcodes te resetten. Ga naar https://rnvc.pe.nl en kies voor wachtwoord vergeten. Vul daarbij je gebruikersnaam in.

  Je gebruikersnaam bestaat uit je e-mail voor de @, gecombineerd met ‘_beoordelaar’. Voorbeeld: ‘demo@gmail.com’ wordt ‘demo_beoordelaar’. Erna kun je je wachtwoord instellen en vervolgens inloggen.

  Lukt het niet? Laat het ons weten op manager@rnvc.nl en dan kijken we met je mee.

  Instructie

  Als een RNVC-lid je verzoekt de aanwezigheid bij een intervisie te beoordelen, dan word je hierover genotificeerd per e-mail. Zo zie je vanzelf wanneer je even moet inloggen.

 • Hoe zit het met de categorieën van de Masterclasses? En worden er nog Masterclasses gegeven dit jaar om aan mijn voorwaarden 2021 te voldoen?

  Er worden in 2021 nog enkele Masterclasses gegeven: 

  19 oktober 2021

  4 november 2021

  14 december 2021

  De categorien mogen voor 2021 los gelaten worden, wij zullen niet beoordelen naar categorie. Het gaat om 3 Masterclasses op jaarbasis. 

 • Wat doet de RNVC?

  Bij de RNVC (Registerberoepsvereniging Nederlandse Vereniging voor Case- en caremanagers) zijn casemanagers aangesloten die een casemanagementopleiding op (post) bachelor niveau hebben afgerond en bovendien aantoonbaar actuele werkervaring hebben en continu actief zijn om hun vakkennis kwalitatief op dit niveau te behouden. De vereniging beheert het beroepsregister en bewaakt of de leden voldoen aan de eisen voor de titel Rccm® (Register case- en caremanager) of Crov® (Casemanager regie op verzuim).

 • Wat zijn de voordelen voor leden van de RNVC?

  Voordelen van het lidmaatschap van de RNVC

  • Inschrijving in het beroepsregister van de RNVC;
  • Het recht om de titel Rccm® of Crov® als titel achter je naam te voeren;
  • Gratis toegang tot RNVC bijscholingen/congres (minimaal twee per jaar, altijd op de eerste maandag van april en oktober);
  • Toegang tot RNVC Permanente Educatie. Een eigen leermanagementsysteem om bij te blijven in het vak.
  • Periodieke toetsing van actuele kennis;
  • Toegang tot algemene ledenvergadering (1e maandag in april en oktober);
  • Kennis delen in intervisiegroep(en);
  • Belangenbehartiging van de beroepsgroep in het speelveld van de sociale zekerheid;
  • Onafhankelijke klachtenprocedure door externe klachtencommissie;
  • Aantrekkelijke korting op beroeps- aansprakelijkheidsverzekering;
  • Toegang tot het besloten ledennet via website www.rnvc.nl
  • Informatievoorziening voor en door leden via verenigingswebsite en LinkedIn groep.

  Voordelen student- of belangstellend lid

  • Toegang tot het besloten ledennet via website www.rnvc.nl
  • Toegang tot de jaarlijkse algemene ledenvergadering (zonder stemrecht) in april en oktober;
  • Belangenbehartiging van de beroepsgroep in het speelveld van de sociale zekerheid;
  • Informatievoorziening voor en door leden via intervisie groep, verenigingswebsite, besloten ledennet, nieuwsbrieven, etc.;
  • Gratis toegang tot RNVC bijscholingen/ congres (minimaal twee per jaar, altijd op de eerste maandag van april en oktober);
  • Bijscholingsmomenten tegen gereduceerd tarief.
  • Toegang tot het besloten ledennet via website www.rnvc.nl
  • Informatievoorziening voor en door leden via verenigingswebsite en LinkedIn groep
 • Wat zijn de kosten die verbonden zijn aan het lidmaatschap?

  Voor 2021 gelden de volgende tarieven:

  Registerlid Crov en RCCM: € 350,- per jaar
  Studentlid (maximaal 12 mnd): € 99,- per jaar        
  Belangstellend lid: € 170,- voor het komend half jaar.               

  Je betaalt contributie per kalenderjaar. Bij inschrijving gedurende het kalenderjaar wordt jouw contributie naar rato berekend. Hierbij zijn inbegrepen de kosten voor administratie en publicatie in het register. 

Heeft u nog een vraag?

Heeft een vraag die niet bij de veelgestelde vragen staat?
Neem dan contact met ons op via info@rnvc.nl.