Korte terugblik RNVC Congres 7 oktober 2019

08-10-2019

Voorzitter Martin Valk opent het congres met een welkomstwoord en een heuse ont-stress oefening. Martin verzoekt de zaal te gaan staan, een hand in de nek te leggen en de andere hand op het voorhoofd en de nek een beetje ‘op te tillen’ zodat de druk van de nekspieren wegneemt. Adem in.. adem uit.. en we kunnen van start!

Nu iedereen ontspannen de dag gestart is kondigt Martin Valk de eerste spreker van de ochtend aan: Rogier Berghauser Pont, als trainer verbonden aan het Instituut voor positieve gezondheid. In Positieve gezondheid staat een betekenisvol leven centraal. Daarom wordt mensen gevraagd wat zij zelf het liefst willen veranderen. Dit gedachtengoed van grondlegger Machteld Huber, heeft Rogier aan de leden toegelicht tijdens zijn presentatie.

Als tweede spreker staat Monique van de Graaf op het podium. Als zelfstandig adviseur en deskundige is zij actief op het gebied van zowel arbeid- als sociaal zekerheidsrecht. Daarnaast auteur van verschillende boeken en hoofdredacteur van een HR praktijk. Tijdens haar presentatie heeft zij de laatste ontwikkelingen en actualiteiten rond sociaal zekerheidsrecht toegelicht.

Tijdens de uitgebreide lunch was er gelegenheid te netwerken en op de informatiemarkt bij de verschillende opleiders van Capabel Hogeschool, IVA opleidingen, Scolea, SV land, Be-Responsible, Cenzo/OEEC, en GDO advocaten informatie in te winnen.

In de middag stonden er twee rondes workshops gepland. Interessante thema’s werden aangedragen door Nibud, Be-Responsible, Ipsos, OEEC (Partner Cenzo), GDO Advocaten en UWverzuimregisseur. De studiedag werd afgesloten met een netwerkborrel.

Besloten is dat de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering plaats vindt op maandagavond 11 november van 19.30 tot 20.30 uur middels een Webinar.

 

 

 

Voor het complete fotoalbum klik hier