Om het vakgebied casemanagement te professionaliseren ging in 2002 de eerste opleiding van start. Deze eerste post-hbo-opleiding voor register case- en caremanagement werd verzorgd door Cylin/Mercer. Deze start van een professionele (post) hbo-opleiding resulteerde in de oprichting van de tegenwoordige RNVC, een onafhankelijke beroepsvereniging voor professionele casemanagers.

Afgestudeerden werden registerlid van de RNVC en verwierven daarmee het recht op het voeren van een titel Rccm®. Na 2011 is daar het beroepsregister Casemanager Regie op Verzuim aan toegevoegd met als titel Crov®.  Anno 2018 kan men registerlid van de RNVC worden (en één van de titels voeren) als men een door de RNVC erkende opleiding heeft afgerond. Op dit moment zijn dat de opleidingen van Scolea, Capabel Hogeschool, IVA OpleidingenAvans+  

Met een opleiding, anders dan door Hobeon geaccrediteerd, is het toch mogelijk om lid te worden van RNVC. Je kunt je inschrijven als belangstellend lid en ieder kwartaal bieden wij de mogelijkheid om een entreetoets te maken. Als deze toets positief is afgerond, wordt het lidmaatschap omgezet naar een volwaardig lidmaatschap en wordt de casemanager ingeschreven in het RNVC-register.  

Lid worden

word nu lid

Word nu lid van de RNVC en profiteer van alle voordelen!